2019. december 4., szerda

Banzaj #45 - teaser #2 / 2019 .12.05. - Modem : Debrecen



A 2019-es év utolsó BanZajos összejöveteléhez érkezünk az est során! Ezúttal is 3 fellépő jön hozzánk, és most sem maradnak el az újdonságok! Az alkalmat ezúttal a budapesti Slow Tofu nyitja, akik Budapestről érkeznek hozzánk. A 3 tagú csapat egy fúzió eredményeként jött létre, amelynek egyik tagja a nálunk már korábban fellépő Pulpo is. Most a Lombik duóval összefogva teszik tiszteletüket. Őket követi a kellően zajos Fixateur Externe, akik tavaly már léptek fel a MODEM-ben, azonban most vendégzenésszel kiegészülve érkeznek városunkba, így az All Stars rangot is szerényen odabiggyesztették nevük mögé. Az eseményt és egyben a 2019-es szezont az ambientben utaztató bolgár E.U.E.R.P.I. zárja, aki először jár nálunk és Debrecenben is.

Évzáró koncert lévén és egy fontos bejelentés kapcsán kihagyni badarság lenne!

Menetrend:
----------------
20:00 – Slow Tofu [pulpo live act feat. Lombik]
21:00 – Fixateur Externe All Stars
22:00 – E.U.E.R.P.I. (BGR)

E.U.E.R.P.I. (BGR)
(ambient, experimental, psychedelic)
Az egyszemélyes projekt a bulgáriai Mirian Kolev által jött létre. Effekteken átfuttatott gitárt és nem hagyományos hangszereket használva görgeti performance-a fonalgombolyagját. Improvizatív előadásain a pszichedelika és az ambient fut össze, amelyet mindig az adott tér, közeg hangulata irányít, így mintegy kölcsönös interaktív performance születésével minden esetben egy egyszeri és megismételhetetlen útra kalauzolja közönségét és saját magát.
2011-ben indította magát útra, éz azóta eltelt időszakban 100-nál több fellépést tudhat maga mögött szerte Európában és Ázsiában. Játszott már galériákban, kávézókban, hagyományos koncerttermekben, de járt már katedrálisban és fesztiválokon is. „Minden helyszín egyedi, ezáltal minden előadás egyedi” hitvallása alapján szándékosan játszik ennyire különböző helyszíneken.
https://euerpi.bandcamp.com/

FIXATEUR EXTERNE ALL STARS
(noise, experimental, musique concréte)
Musique concréte, DIY hangszerek és hangköltészet találkozása, metakommunikáció, (s)experimental improvizácíó, szóképek, hangtakarók, álomdarabkák, megnyíló mikrodimenzók… Vibráció, érzékek hullámai, utórezgések…
A hangköltészet és a performance művészet egyvelegének átszűrése effekteken oda és loopokon vissza. Az otthon előállított zajkeltőktől a tradicionális népi hangszereken át bejárva az utat a saját sámáni miheztartásuk végéig.
Rovar17 loopol és kellemetlenkedik, Nagy Zopán (Zopan Art) gondolatait mikrofonnak szegezi, eközben Gášò basszuson kísért és Luca alkotja az egyszemélyes fúvós szekciót. MaN, a Pent Leditgrant Memorial Orchestra sztárja átható vizuált varázsol köréjük.
https://soundcloud.com/fixateurexterne

SLOW TOFU
(ambient, experimental)
A Slow Tofu egy ritka kollaboráció Pulpo live act és a Lombik között. A Paco de Lucia tanítvány légies, ambientes gitártémáit a lombik kollektíva lerántja a föld alá, ipari hulladékkal szennyezi be, majd megemészti, a végterméket forró ólomként önti az értő hallgatóság meggyötört idegrendszerébe.
http://pulpoliveact.com/
https://soundcloud.com/lombik-1


A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése