2019. február 3., vasárnap

Harmadik Ember Autonóm Összművészeti Találkozó @ Fészek Kulturális Közpo...



A történelem vége előtt. 
Felszállt az éjszaka az a városról, utcákról, a rakpartokról, a házak közül. Pirkadat van. Most ébredezik Minden. 
Egy lakóház belső kapujának félhomályában vagyunk, de lépjünk beljebb, induljunk. Megkopott, az idő által megdolgozott falakat láttunk mindenhol, lassan elindulunk befele, egyre beljebb érkezve egy hátsóudvarba, kertbe érkeztünk meg. Igen. 
Elértük a végső pontot. Innen hogyan tovább? Lehetséges az, hogy tovább jussunk valamilyen irányba, hiszen már régen elárultuk létélményeink valós és igaz, mágikus álmainkat. Lezártuk - bele egy asztrál szelencébe - fajunk valós értelmének küldetését. Létrehoztuk az uralkodás mindenkoron átívelő történetét. Haladva egyre gyorsabban önön leuralásunk által is, a végső állapotig.
Táj, medúzák. Mauzóleum és az alkony érvénysült a látvány a mutatvány mindent átfogó xeroxitása. A hamis spektákulum beteljesül. Érvényesült a tudatilag leuralt többség - behatárolt klónozott szellemisége által a beavatkozás és a mindent átfogó uralkodás. Az emberiség történelmi folyamataiban létrehozott architektúra, ami régészeti leletté lett. Az uralkodás lett az eszköz, elárulva az EMBER csillogó szellemét. Átadta önmagát az önterrornak. Az uralkodást, mint eszközt, börtönné építette. Kilépve természetes egyszervolt közegéből, a totalitárius eszközt téve meg A VALÓSÁGNAK.
MA a képlet elérkezett az utolsó előtti állapotához. A végső önfeladásához. Az emberiség pragmatizmusnak nevezett akarata, az ember, kisebb - nagyobb közegei ellenében áll. A világ napjainkra létrehozta teljes eltárgyiasulása mellett, létének hamis önigazolását, a mesterséges intelligenciának elnevezett, immár napjaink valóságában a centrumba helyezkedő, ÖNTÜKRÉT, önáltatását, mint lehetőséget - önmaga kizsákmányolása mellett - dróiditás, önklónozás praxisa. A tárgyakat évtizedek során személyiségünkkel teremtjük , ezáltal maga az ember is TÁRGGYÁ degradálódik.
Mi eseményünket, ezen folyamatok ellenében hívtuk életre,HARMADIK EMBER a neve: a felébredt, önálló- tudattal tevékenykedő ÚJ- ember. Eseményünk a valóság igaz arcát, 
a jövő lehetőségeit kutatva a művészet ( nem ipari, futószalagon gyártott) eszközeivel, mert EZEK mind a termelés, az ipar, hamis fejleményeit összegezte .
Hiszen a tág horizont felett 
Kazimir Malevics 
fekete NÉGYZETE
lobog, árnyékot bontva a glóbuszunk egésze felett, ami alatt a rezervátummá megtett terület található. Bolygótermészete, lázadása bipoláris, tehát haladó és egyenetlen pályáján BEFOGADÓ.
A rezervátum kívüli területen, a folyamatok lineárisak, a folyamat EGYENES és KISZÁMÍTHATÓ, haladó, az egy irányú lehorgonyozott pályán. ZÁRT – kötött, befogadásra képtelen. Egy új Noé - korszak veszi kezdetét, de itt csak is az ÁLTALUK kiválasztottak lesznek a megmenthetőek , meg amit még úgy gondolnak, hogy számukra hasznos lehet ...
--------------------------------------------------------------------
VIDEO: SkhyzoKhyno Studio 
TEXT: Baki Imre / Szöveg 
PERFORMANCE: Billie Posters 
MUSIC: Syporca Whandal 
Harmadik Ember Fesztivál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése