2016. november 3., csütörtök

Pozvakowski : Erő és szív

A Pozvakowski azt hiszem a jelenkor hazai experimentális rock alapvetése , nincs mit ezen túl beszélni , tökéletes előadás , lemezek , döbbenetesen őszínte csapat , döbbenetes munkával létrehozott szinpadi konstrukció és jelenlét megteremtése  , mindez Szeredi Csaba vizuális 16 mm -es filmvetítőinek kíséretével ,de igazából nem is kiséret ez , szervesen hozzá tartozik a Pozvakowski  jelenlét - adásához , ha ez a csapat nem itt alakul meg hazánkban , hanem kicsit nyugatabbra totál őket hallgatná a félvilág , ez van , mindent bele adva dolgoznak az alkotók  , hogy a legmaximálisabbat tudják kihozni abból - amit megálmodtak , amit kiakarnak fejezni. 
A Pozvakowski zenekar 2000-ben alakult és soha nem távolodott el attól a zenei ösvénytől, amit a poszt-rock, pszichedelikus rock, experimentális rock jelzőkkel lehet jellemezni. Zsigeri zenéjüket tökéletesen viszik színpadra, egyediségüket és értéküket a frontvonalba tolt analóg vetítőgépeken alapuló vizualitás egészen megdöbbentő - jó értelemben - élményben részesíti a koncertjeikre járókat .
A hazai noise , experimental rock egyik alapcsapatának számítanak , keresztül utazták és a legkülönbözőbb helyeken adtak koncerteket kontinensünkön. 
Játszottak már együtt : a Pelicannal , Caspiannal , a Monóval, és Jarboe-val, a Fano Ramic vezette Industroikaval, a New York-i Mediawave-en az underground workshopon is letették a névjegyüket, 2012- ben a készülő lemezüket az összhatáskedvéért egy katonai objektumban rögzítették. 
Négy lemezük jelent meg 2016 tavaszáig , amikor is hosszú - évek kihagyásával Contra címen kiadták legújabb lp -jüket .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése