2016. július 24., vasárnap

Corrodal , Her Highness , Kalpa ( G ) > okt .25




IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Október 25 -én a Dürerben európai turnéjának egyik állomásaként látjuk vendégül a nagyszerű görög formációt a Kalpát . Vendégeink mellett az est során , több remek hazai formácó lesz még a további fellépő . 
A menetrend : 
HER HIGHNESS 
CORRODAL 
KALPA ( G ) 
Megjegyzés : még egy fomáció lesz ! 
............................................
CORRODAL / rituális experimental rock 
https://www.facebook.com/Corrodal/?fref=ts
https://corrodal.bandcamp.com/
A salgótarjáni Corrodal zenekar a közelmúltban tette át székhelyét a fővárosba , további változások is történtek utóbbi években a formáció életében.. 2013 nyarán háromtagúvá váltak és elhagyták az addigi autentikus hangszerek nagy részét, 2014 folyamán pedig kiegészültek jó barátjukkal, Pedro Helvete-vel, aki sűrű zajokkal, ambient részekkel színesíti a banda hangzásvilágát. A zenekar két nagylemezt jelentetett meg idág , de várhatóan a nyár folyamán jelenik meg harmadik nagylemezük Liquidators címen . A tematikája a pontosan harminc éve történt csernobili katasztrófa takarítószemélyzetével, a likvidátorokkal foglalkozik .Korábbi albumaik : 2009-ben Xei, illetve 2013-ban Lathe of Heaven .
2015 - ben színte végig utazták , turnézták az évet , hazai terepen a Real Lies zenekarral, külföldön a Pozvakowskival tettek egy kisebb kitérőt .- Kétszer láttam élőben a formációt , mind a két alkalommal megdöbbentett az intenzitása , az ősihangok jelenlétvágásai, .a szó igaz értelmében egy extatikus beavatásnak a részeseivé válunk a zenéjük által, nincs menekvés , elbújás , az atmoszféra ami megteremtődik erős és cudarul személyes.
...................................................
HER HIGHNESS / doom , sludge , domm-noise
https://www.facebook.com/herhighnessdoom/?fref=photo
http://herhighnessdoom.bandcamp.com/
Súlyok , tonnák , rezonáló disszonáns kötött doom-noise ,
felállása a formációnak :basser és dob , alapjáraton a doom vegyül a noise radikalizmusával , megspékelve a sludge felhangjaival , mindezen stílusokat összehangolva kapunk egy sajátságos koordináció. Friss erő viszonylag a Her Highness a hazai doom zenekarok között , megjelent lemezük - amely lassan egy éves már - bátor és sajátságos kompozciókat tartalmaz , mentes a stílus bevált kliséitől. . Utakat megnyító a rengetegben
...................................................
KALPA : / postmetal - experimental
Görögország - Athén
https://kalpaband.bandcamp.com/releasesű
https://www.facebook.com/kalpatheband/?fref=ts
- Radikális koncertre számíthatunk , szív és lélek metszéspontjában a hasító jelenszabjája , nincs és itt nem is lehetséges a kegyelem :
A Kalpa az egyre erősödő görög experimental - postmetal irányvonalát képvíseli zenéjében magas hőfokon , a közelmúltban adták ki második albumukat , most ennek az európai turnéjának alkalmából látogatnak el Budapestre október 25 -én .
Lényeges elmondani , a görög formáció igen határozottan kiáll a rasszizmus minden formája ellen ,továbbá a szexizmus a homofóbia az állami és rendőrségi erőszak ellen , álláspontjukban egyértelművé teszik : ember és ember nem gyakorolhat hatalmat egymás felett .
---------------------------------------
Jegyár : 1000 forint

Utólagos  írás :
Sajnos a kiváló Corrodal nem tudott eljönni , lemondták a fellépésüket , viszont a Kalpa turnétárs zenekara a Minerva Superduty fellépett , ők is görög alakulat .
Kiváló este volt  , kedd estére nézve is : ritka kevés  emberrel  a terepen ........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése