2015. május 3., vasárnap

Napló

2015 május 23 / szombat

Ami tegnap történt ( máj.22  ) az maga volt a totális közöny és beleszarás, Magyarországon évek óta mást sem hallok,hallgatok  milyen volt a 80 - 90 -es években , igen más volt , lényegében  más , politikai-ellenállás volt akkor ,ez a 80 -as évek szubkultúráira , undegroundjára értem,  ma teljes más van ,más alkotók , más megjelenési formák , milyenek  is ? ma bátrabbak ,merészebbek   színvonalukban sokkal kezdeményezőbbek ,egyedibbek , akik ma sírnak,rínak egyet nem értenek  ami egykor volt ,azt az  közeg hozta létre  , a jelenlévők közreműködései,  a nézők  jelenléte, ez ma  nem nagyon lelhető fel, keresni kell  -ami persze abszurd-   kutatni, valószínűleg  ma kevésbé érzik  magukénak a nézők  az eseményeket, mivel is magyarázható mindez?  én úgy gondolom a totális ellustulásra , az alkotó mint egy árú ,piaci termék  van "kezelve" az emberekben , tegnap : 40-50 fizető  volt a fesztivál első napján , ahol fellépett  többek  között :a derTaNZ , Nadja ( !) , Entrópia , Rosinflux,  ExYou , ők voltak nagyobb nevek , egy Entrópia Architektúra koncerten-ha rosszul sül el! - van 40-50 ember... E
Ezek nem elkeseredett sorok , egyszerűen a tényekből indulok ki,  ez a fesztivál nemzetközi mércével is nézve erős, világszínvonalú, hazai mércével nézve meg : nincs hozzá hasonló, ez az igazság , nem kell az álszerénység .
Néha úgy érzem ,mint az esemény szülőatyja , hogy több az ellen drukker , mint aki magukénak érzik a fesztivált  ,ez az " ellentábor "    kibicekből áll ,  szólamaik megtévesztőek , és önfényezésből tevődik össze.
  Játsszák - az ellen drukker arcok - a kor hiányosságainak  a szó- szóló szereplőit, miközben  mondataik üresek, megtévesztőek, ártalmasak ,  arctalanok,   szánalmasak.
Ez a jelenlegi hazai színtér  nagy-nagy  képmutatása.  .Kibelezése  egy önkezdeményező  ,alulról építkező  jelenlét aktivitásának .
Egyet totál nem értenek : a közeget ,te magad alkotód meg ,alakítod , lehelsz bele lelket, életet.....
--------------------------------------------------------------------------
Június 3
Pihenek,Ez sok volt.
--------------------------------------------------------------------------
Augusztus 29
A   III . Harmadik Fesztivál  2015 november  6 - 7  kerül megrendezésre .
Június .
Mostantól, évente csak egyszer fogjuk megrendezni a Harmadik Ember Fesztivált.

 Többen   hangot adtak annak a  véleményüknek ,hogy az esemény jellegében - szellemileg nem is  arról szól , nem úgy zajlik amiket hangsúlyozunk  , erre csak azt tudom felelni a fellépők és a közeg teremti  saját auráját meg   , senki más , most azon leszünk ,hogy  ezeket a beszólásokat , vádlásokat  megsemmisítsük ..... szomorúan állapítom  meg, hogy külön írnom kellett most pár szót .egy érdekes " jelenségről " ....
. Vannak  olyan alkotók akik az egész eseményt reklámjuknak használták fel,tehát önös célra  , ez siralmas , amikor  itt voltak külföldi barátaink,látogatók , fellépők  mindezt a jelenséget döbbenten szemlélték , szóvá  is tették nálam ,  nem tudtam rá mit felelni  ,  azt hangoztatták ,hogy egy külhoni hasonló  volumenű  eseménynél  , erős az összefogás , a közös események , dolgok , egyáltalán egy nagyszerű   , értékes  esemény  vagy bárminek a  létrehozása . Régebben igy volt nálunk is ,  most valami megváltozott ,  de  azt gondolom , idővel mindez jó irányba fog  menni  a jövőben  .

.-  .Már több   zenekarral,  formációval felvettem a  kapcsolatot  ,többel közülük  már le is  fixáltam a  részvételüket . Ez a három nap keményebb  lesz  zeneileg , amelyet  eredetileg igy is terveztem . Drone, industrial  , doom , experimental - psychedelic rock.anarcho - punk .grindcore .stb. stb.....    Neveket még nem szeretnék elárulni , ez még nagyon korai lenne  ,  de azt hiszem   kellő meglepetéssel  fogják   fogadni   .
Lesz még többek között  : steampunk  szobor kiállítás  ,  amelyeknek   az elkészítéseit  művészbarátom   a helyszínen  fog megmunkálni. És egyéb más jellegű , főleg akcionista  képzőművészeti   események .
Punk - underground képzőművészek tárlata ....



2015 Augusztus  29 .
Az esemény facebookos meghívója :  https://www.facebook.com/events/746439032133211/

2015 október   1
Változás állt be a helyszínekkel kapcsolatosan   , íme   : Auróra / nov 5 , S8 underground Club / nov 6  és nov 7 . Igen a megszokott " helyszínünk "  az R33   lemondta egy másik rendezvény miatt  ,hogy otthont adjon nekünk , ez van , váratlanul ért, nem is kicsit , de megoldottuk ezt a problémát   szerencsére  .
 -  A műsor és menetrend  80 - 85 %  - ban  kész , de még lehetnek váratlan dolgok  , legutóbb  májusban az utolsó  két hétben számtalan  zenész , közreműködő  jelezte szándékát ,hogy részt venne  rendezvényünkön ,de idő híján  ( remélem senkit nem bántottam meg ezzel ! ) vissza kellet utasítanom megtisztelő jelentkezésüket, igy is több mint negyven fellépő volt a májusi eseményünkön.. Most ismét , nagy valószínűséggel  lesznek  " bejelentkező"   , meglátjuk . ...
FOLYT . KÖV.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése